bilgi@wisedanismanlik.com

Ankara Psikolog ve Psikoterapi Merkezi - WISE Danışmanlık

Psikoterapi Hizmetlerimiz

Ankara psikolog denince mutlaka başvurmanız gereken psikoterapi merkezi: Wise Danışmanlık....

‘Bireysel psikolojik sorunların çözümünde, ergenlik dönemi psikolojik problemlerin giderilmesinde, sınav kaygısı ve meslek seçiminde, kurumsal danışmanlık, evlilik ve aile danışmanlığı, psikolojik test uygulamaları ile Ankara’da Wise Danışmanlık olarak uzman psikolog Kader Güven Keskin ile hizmet vermekteyiz.

Sıkça Sorulan Sorular

Psikoterapi hizmetlerimiz hakkında merak edilenler

Psikoterapi, psikolojik alanda uygulanan terapiye verilen isimdir. Terapi ise, bir rahatsızlığı veya hastalığı yenecek etken ve yöntemleri bulma ve bu rahatsızlıktan/hastalıktan muzdarip olan kişinin sıkıntılarını gidermedir. Diğer bir isim ile sağaltım da denir.

Psikoterapi bir süreç gerektirir. Bu süreçte, psikoterapi hizmeti veren uzman, rahatsızlıkla ilgili etkenlerin tespit edilmesine, rahatsızlığın nasıl ve neden geliştiğinin anlamlandırılmasına ve rahatsızlık duyulan konu ile ilgili daha etkili yolların bulunmasına yardımcı olur.

Psikoterapi hizmeti verecek psikolog, hem kanun hem de etik kurallar gereği kaliteli bir eğitim almış ve bu eğitimin üzerine ilgili ve aslında gerekli olan uzmanlık eğitimini eklemiş olmalıdır.

Yani pratik bir bilgi ile, psikoloğun unvanının Uzm veya Dr.; eğer akademisyen ise Yrd. Doç.Dr, Doç. Dr. veya Prof. Dr. Olması, bu konuda yol gösterici bir bilgi olabilir.

Uzmanın aldığı eğitimin “seçkin” üniversitelerin “kaliteli” programlarından olması, alacağınız hizmetin kalitesini de yükseltecektir.

Psikoloji lisansı ve klinik yüksek lisansı ile birlikte, psikoterapi hizmetinin gerektiği şekilde ve faydalı yapılabilmesi için, psikoloğun takip ettiği ekolün eğitimlerini tamamlayarak Psikoterapist ünvanı almış olması da tercih sebebi olabilir.

Bu sebeple gideceğiniz psikoterapistin aldığı mesleki eğitimlere, uygulama konusundaki deneyim, birikim ve becerilerine dikkat etmelisiniz.

Klinik psikolog, Ulusal mevzuata göre,

(a) Psikoloji veya PDR lisans mezunu olup,Klinik Psikoloji alanında ‘’yüksek lisans derecesi’’ alanlar ile

(b) diğer lisans programlarından mezun olup,Klinik Psikoloji alanında ‘’hem yüksek lisans, hem de doktora’’ derecesini (iki düzeyi eksiksiz) alanlar “Klinik Psikolog” unvanı kullanabilir.

“Klinik psikolog” unvanı, bir kişiye “psikolog, uzman psikolog, psikoterapist” vb. unvanları kullanma hakkı tanımaz.

Klinik psikolog, ilgili psikolojik alanda gözlem, ölçüm ve değerlendirme yapar ve kendi mesleki alanında çalışır. Bazı ilaç tedavisi gerektiren hastalık durumlarında ise, bir uzman tabip işbirliğinde, psikolojik hastalıkların tedavisinde görev alır.

Ancak klinik psikolog olmak, psikoterapi için yeterli değildir. Psikoterapi için ayrıca, ruh sağlığı uzmanının takip ettiği ekolün eğitimlerini tamamladıktan sonra Psikoterapist ünvanı almış olması, danışanın etkili ve sağlıklı bir hizmet alabilmesi için gereklidir.

Seans süreleri 45-60 dakika arasında değişmektedir. Seansların sıklığı terapistin bağlı olduğu ekole ve danışanın durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin bazı vakalarda haftada iki seans gerçekleştirilebilirken bazı vakalarda ayda 1 seans düzenlenebilmektedir. Test uygulamalarında ise, yapılan uygulamanın kapsamına bağlı olarak seans süreleri farklılaşmaktadır. Testlerin sonuçları, yine aynı şekilde testin kapsamına bağlı olarak değerlendirilip birkaç gün içerisinde teslim edilmektedir.